Synagoga

Synagoga
Ilmakuva kesän 2010 kaivauksista

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Jerusalemissa

Olemme kaikki onnellisesti palanneet viikonlopun retkiltämme. Osa porukasta suunnisti Kuolleelle Merelle, mutta me suomalaiset kävimme Jerusalemissa. Kävimme mm. Israel Museum:ssa, jossa on toisen temppelin aikainen pienoismalli ja hienot arkeologiset kokoelmat eri aikakausilta  Pakollisia kohteita olivat myös Itkumuuri, Pyhän Haudan kirkko ja Jeesuksen puutarhahauta. Pyhän haudan kirkko on todennäköisesti  lähempänä Jeesuksen oikeaa hautapaikkaa, mutta puutarhahaudan rauhallisessa ilmapiirissä ainakin luterilainen sielu lepää.
Majapaikkamme, saksalaisten nunnien ylläpitämä Paulus Haus sijaitsee aivan Jerusalemin vanhan kaupungin kupeessa, joten vanhan kaupungin kapeat kujat ja basaaritunnelma tulivat hyvin tutuiksi. Lauantai-iltana söimme yhdessä päivällistä Armenialaisessa tavernassa, jonka ruokaa ja atmösfääriä voi suositella muillekin. Illan päättivät yhteiset viininmaistiaiset majapaikan terassilla, josta aukeaa upea näköala yli vanhan kaupungin.
Kaivaukset ovat jatkuneet jo vanhalla rutiinilla. Kadoksissa oleva itäseinä on edelleen kadoksissa, mutta sen etsintä jatkuu kiihkeästi. Jatkoblogeissa enemmän itse kaivauksista.

Linja-autossa on tunnelmaa...

Sapatinalku Itkumuurilla on aina sykähdyttävä kokemus.

Toisen temppelin pienoismallia ihailemassa.

Pyhän Haudan kirkon pihalla Eeva-Marí, Sterre (takana), Jasmin, Sanna, Elina, Sirpa ja Raimo.

Lepohetki Puutarhahaudalla

Valmiina iltarientoihin majapaikan pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti