Synagoga

Synagoga
Ilmakuva kesän 2010 kaivauksista

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Maan alla


Sunnuntaina suuri osa kaivausten henkilökunnasta suunnisti Jerusalemiin, jossa oli IAA:n (Israel Antiquities Authority) järjestämä vastaanotto kaikille Israelissa työskenteleville kaivausryhmille. Päivän jännittävimmät asiat tapahtuivat kuitenkin kaivauksilla, kun luolamies Yinon Shivtiel palasi luoksemme.
Yinon otti avukseen kolme vapaaehtoista eli Eeliksen, Jarnon, joka nimestään huolimatta on kotoisin Hollannista ja Jasminin Sveitsistä. Aiemmin löytämämme sisterni eli vesisäiliö oli jo tuulettunut sen verran, että sitä voitiin tutkia tarkemmin.
Säiliöön laskettiin tikkaat, joita pitkin kukin kaivaja saattoi laskeutua vuorollaan alas ja tehdä sen, mitä kaivauksiemme johtaja Jürgen Zangenberg oli heille tehtäväksi antanut. Heidän tuli tarkkailla säiliön rakennetta, ottaa ylös maanäytteet ja mahdollisesti säiliöstä helposti löytyvät astiat. Iloksemme säiliöstä saatiin ylös kaksi täysin ehjää talousastiaa. Säiliö on kuitenkin niin iso emmekä vielä tiedä, kuinka syvän kerroksen veden mukana altaan pohjalle vajonnut maa-aines muodostaa, joten emme ehdi enää tänä kesänä suorittaa säiliössä täysimittaisia kaivauksia. Säiliö suojataan ja kaivetaan järjestelmällisesti ensi kesänä. Jälleen yksi hyvä syy siihen, miksi kaivauksia täytyy jatkaa vuoden päästä.   
Vesisäiliön suuaukosta laskeuduttiin noin kuusi metriä...

... altaan pohjalle.

Säiliössä käyneet Eelis, Jarno ja Jasmin poseeraavat löytöjensä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti