Synagoga

Synagoga
Ilmakuva kesän 2010 kaivauksista

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Horvat Kurin arkeologiset kaivaukset alkavat

Kesällä 2010 Helsingin, Bernin, Mainzin ja Leidenin yliopistojen yhteistyöverkosto Kinneret Regional Project aloitti ensimmäiset laajamittaiset kaivaukset Horvat Kurin kylässä, joka on rakennettu noin 2 km:n päässä Galileanjärven rannikosta sijaitsevalle kukkulalle. Kaivauksissa löytyi julkinen rakennus, joka ryhmän tämän hetkisen näkemyksen mukaan on n. vuoden 400 jaa. vaiheilla käytössä ollut synagoga. Kesän 2011 kaivaukset keskittyvät löydetyn rakennuksen alueelle. Tarkoitus on kaivaa rakennus esiin kokonaisuudessaan. Näin saadaan lisää tietoa rakennuksen käyttötarkoituksesta ja ajoituksesta.
Kesän 2011 kaivauksille osallistuu n. 40 hengen ryhmä henkilökuntaa ja vapaaehtoisia Suomesta, Belgiasta, Hollannista, Sveitsistä, Saksasta ja Romaniasta. Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta kaivauksille osallistuu 3 henkilökunnan jäsentä ja 9 vapaaehtoista kaivajaa. Kaivauksia johtavat prof. Jürgen Zangenberg Leidenin yliopistosta ja tohtori Stefan Münger Bernin yliopistosta. Itse toimin suomalaisen kaivausryhmän johtajana. 
Osa kaivausryhmästä on jo saapunut valmistelemaan kaivauksia majapaikkaamme Karei Deshe-hotelliin. Pääosa kaivajista ja lähes kaikki suomalaiset saapuvat paikalle sunnuntaina 19.6. Kaivaukset päästään aloittamaan maanantaina 20.6. ja ne päättyvät 15.7.
Tässä blogissa tarkoitukseni on kertoa kuulumisia kaivausten arjesta ja niiden etenemisestä. Tervetuloa seuraamaan kaivausten kulkua ja lähettämään kommentteja ja terveisiä kaivausryhmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti